Foraje Profesionale

Fundatia cu piloti forati este utilizata pentru soluri moi. Cu acest tip de fundatie, pilotii sunt forati direct in pamant la o anumita adancime. Adancimea exacta depinde de sol si clima.
Aceste elemente structurale de constructii au menirea de a distribui uniform greutatea unei constructii, asupra fundatiei. Toata greutatea constructiei este asezata pe un anumit numar de piloti forati, dupa ce in prealabil, s-a realizat un calcul si s-a facut o estimare structurala. Aceste tipuri de structuri sunt folosite de asemenea, pentru lucrarile de consolidare, in cazul excavatiilor. Pilotii forati sunt folositi chiar si pentru constructia de poduri, diguri, sosele, tuneluri. Avantajele fundatiei includ fiabilitatea, durabilitatea, instalarea rapida si infundarea minima in timp. Alegerea acestei fundatii se face cel mai adesea datorita instabilitatii solului, apelor subterane ridicate din zona selectata, terenului mlastinos sau peisajului neuniform.

Utilizarea tehnologiilor moderne

Pentru a realiza piloni forati, se utilizeaza tehnologii moderne. In plus, pilotii forati difera in ceea ce priveste tipul de fabricatie. Pentru pilotii care sunt realizati prin metoda de presare se utilizeaza pompe hidraulice speciale. O alta metoda este cea in care se executa mai intai un put forat si apoi se introduce beton in el, ceea ce face posibila obtinerea elementelor structural de constructii. In acest caz, se utilizeaza diferite tipuri de beton, iar metoda este utilizata pentru constructia caselor. Metoda de batere este utilizata numai atunci cand nu exista alte cladiri in apropiere, deoarece unda de soc poate deteriora structura adiacenta.

Analiza datelor geologice

Orice constructie incepe cu o analiza a datelor geologice ale zonei si calculul sarcinilor, care permite obtinerea unei justificari tehnice pentru posibilitatea construirii unei case intr-o anumita zona chiar si in etapa de proiectare. O verificare independenta poate fi efectuata daca se sapa o gaura de pana la 2 m pe amplasament, putand determina astfel, nivelul apei subterane si adancimea inghetului solului. Este o fundatie bine construita, care poate preveni procesele distructive (deformarea peretilor, scufundarea casei etc.), impiedicand cladirea sa se miste sau sa se deformeze sub influenta factorilor de mediu. Prin urmare, sarcina principala in constructia unei cladiri este protejarea fundatiei de factorii care duc la deteriorarea fundatiei. 
Pilotii forati sunt stalpi care sunt ingropati in pamant in straturi solide de sol, toata incarcaturile structurii fiind distribuita pe piloti. Pilotii pot fi din beton si beton armat. Partea superioara a pilotilor este conectata printr-un lant de grinzi. Tevile rezista bine si pot reduce consumul de beton.