Serviciile noastre
Foraje Profesionale
Forarea puturilor de apă este o ramură specifică a activității de producție care necesită o abordare profesională. La forarea unui puț de apă, rezultatul va depinde de mulți parametri.
La foraje puțuri apă, este foarte important să respectăm baza tehnică, adică să utilizăm echipamentul de foraj adecvat, să cunoaștem condițiile geologice ale zonei, să tatonam locul în care se efectuează forajul pentru puțul de apă, să aflăm anumite caracteristici cum ar fi, adâncimea acviferului, productivitatea necesară (m3 / h), diametrul puțului și alți parametri. Adâncimea puțului depinde de adâncimea acviferului (o formațiune de roca permeabilă saturată cu apă). Sarcina noastră este să forăm un puț până la acvifer, a cărei adâncime este determinată prin 3 metode: probe de sol în timpul forajului (la fiecare 3 m), foraj exploratoriu, exploatare forestieră (cercetări geofizice ale puturilor efectuate, pentru a studia secțiunile geologice după forarea exploratorie).
Foraje puțuri - structura
Structura puțului este un șir de carcase care sunt coborâte în acviferul selectat. În partea de jos a șirului, este instalat un filtru, realizat din carcasa perforată, acoperit cu o plasa de polimer de înalta rezistență. Suprafață patului filtrant afectează în principal productivitatea puțului. În aval de coloana filtrului, este instalat un rezervor de decantare, în care se depun particulele de nisip care au pătruns în coloana puțului prin filtru. Opțiunea tehnologică ideală pentru forarea puțului, este trecerea prin întregul acvifer, pentru a instala coloana filtrului la adâncime. În acest caz, puțul va da volumul maxim de apă, întrucât, în timp, se poate produce epuizarea acviferului sau o scădere a productivității filtrului, și după cum arată practică, cu aproximativ 25%. Astăzi există două tipuri principale de foraje puțuri apă și anume, cu șurub și rotativ (melc).
Metoda rotativă de foraje puțuri apă
Metoda melcului este un proces rotativ care folosește o tijă cu o lamă de tăiere care, în același timp, îndepărtează roca distrusă din fundul puțului cu ajutorul unui melc. Gaura formată corespunde diametrului șirului de carcasa care este coborât. Această metodă este mai puțin costisitoare, oferă posibilitatea amplasării unității într-o zonă mică, iar viteza de foraje puțuri este mai mare decât cu alte metode.
Foraje puțuri apă cu metoda șurub
Aceasta este o metodă de găurire hidraulică care folosește freze de tăiere rotative. Șurubul este rotit prin rotorul montat la suprafață, care este acționat de un motor. Țevile de foraj cu guler sunt instalate între țevile de foraj și tijă. Pentru a îndepărta roca și a întări pereții de revărsare, se amplasează o pompă submersibilă de nămol special, pentru a scoate noroiul prin furtunul de injecție în timpul forajului puțului de apă.