Foraje de fantani facute corect

Ai nevoie de un foraj pentru fantana. Ce trebuie sa stii despre un foraj ? In primul rand este nevoie de o lamurire de termeni. Daca ai nevoie de apa, scoasa din pamant sunt urmatoarele posibilitati. Fantana – Modul traditional de a scoate apa. Caracteristica principala a unei fantani este, ca e de mica adancime si de aceea de regula foloseste apa meteorica. Din cauza poluarii intensive din ultimele decenii de regula fantanile nu sunt o solutie optima, panza de apa de unde se face captarea fiind usor de infestat. O fantană poate fi totusi optiunea buna daca zona are izvoare de adancime care ajung la suprafata.

Tipuri de foraje

Categorii de foraje. Forajele sunt de mai multe tipuri, foraje de apa si denisipari, foraje geotermale si foraje pentru pompe de caldura, foraje industriale , geotehnice si geologice.

Dimensiune puturi

Tipuri de puturi. Un put este o groapa formata prin foraj artificial in scoarta pamantului prin care se extrage apa, petrol sau alt zacamant. Puturile de apa pot fi de doua feluri, puturi de mica adancime si puturi de mare adancime.